THEY WILL READ YOU BLOG.JOIN HERE!!

27 April, 2008

pesta kalimaran,rumah kebudayaan murut di tenom


pandangan dari tepi rumah kebudayaan murut..pesta kalimaran di tenom diadakan 26, 27, 28 april.Sorry tak dapat bagi tengo view dari depan sebab area sana sesak.. nasib baik ada my bestfriend nana and her sister dapat temankan jalan-jalan walaupun penat seharian kerja.....review saya pasal pesta kalimaran.. banyak aktiviti yang diadakan seperti ..ratu kalimaran..pertandingan menyanyi(sugandoi)..pertandingan magunatip(tarian tradisi sabah yang menggunakan bambu)..acara untuk kanak-kanak dan banyak lagi..pelbagai jenis juadah dan makanan tradisi yang dijual.. seni kraftangan juga banyak dijual dengan harga yang berpatutan..
tapi malangnya saya tidak sempat mengambil banyak gambar disebabkan masa tidak mengizinkan...banyak kerja yang harus diselesaikan...sayang sekali sebab banyak tempat-tempat yang menarik tidak dapat saya paparkan di sini..
hmm bulan depan pesta kamatan.....jangan lupa berkunjung ke negeri sabah..

p/s...bz macam mana pun...ingatlah orang yang disayangi..

25 April, 2008

TO norazmie,

(bait dari lirik ku merindu)

Ku berjanji,
Berjanji mencintaimu sepenuh jiwaku
Ku tak akan mendustakan cinta kekasihku
Agar kau dapat menerima cintaku

Ku selalu, merindu cintamu
Yang selalu ada di jiwaku


(.. ^_^ my only one )

mie..dngr lagu ni teringat dulu kitakan.. hehe.. kita ja yang tau...

LIRIK/LYRIC ku merindu - Ella ft Shah

Lirik Lagu Ku Merindu - Ella feat. Shah
Song / Lagu : Ku Merindu - Shah dan Ella



Shah:
Ku merindu,
Merindu cinta yang tulus dari hatimu
Selalu ku impikan hidup bersamamu
Ku kan selalu menanti balasan cintamu


Ella:
Ku berjanji,
Berjanji mencintaimu sepenuh jiwaku
Ku tak akan mendustakan cinta kekasihku
Agar kau dapat menerima cintaku

Ku selalu, merindu cintamu
Yang selalu ada di jiwaku

Chorus:
Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Usah kau ragui cintaku
Ku tetap merindu

Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Ku tunggu jawapan cintamu
Ku tetap merindu

Di saat ini hatiku rindu belaian cinta darimu
Ku harap kau merestui cinta dariku
Yang selalu setia menunggu dirimu


Lirik Ku Merindu - Ella/Shah

23 April, 2008

vote my first poll,xiaxiu,dawn yang,kennysia or ringo

i know xiaxiu, dawn yang, kennysia and ringo have a lot of fans(me also lor hehe) but just wanna know who have the higher vote so vote my poll...who the real super blogger.. pick one ..

my dear mie...

mie... ingat jam 11 kita main rakionnn...

GEEK PANTS...


did you notice there are speakers built into the knees..look carefully...



keyboard pants designe by Erik De Nijs..
do you ever wanna buy this pants???
ni sesuai kepada mereka yang tidak bleh renggang dari computer,siap ada mouse boleh sangkut kat poket belakang,
pih toilet pun bleh ..hehe..
tapi bleh cuci meh???

22 April, 2008

FROM NOW NO BIKINI GIRLSSS...


cute ahh???...
this girls is super confident...
boyssss....under age tutup mata yerr...
it might hurt you ^_^...

NO water NO karan....part 1

Macam balik zaman purba plak..
Bayangkanlah dekat tiap-tiap hari mesti ada black-out (ingat ni album Britney spears ka!!!).. tolongggglahh…semalam…dahlah takder bekalan elektrik pastu air pun takder nak pih tandas pun malu-malu…mentang-mentang kampung area..kitaorang pergi sekolah tau..masa tinggal dekat pekan ok lagi..
Bila dah pindah kat “ kg k_ _i_a_n , A_in-Ap_ _, k_ _i _g_u , s_ _a_h “ (kamu pikirlah sendiri)..
Banyak perbezaan pasal kemudahan yang palinggggg asas ni..
Banyak alasan kalau pi telefon jabatan tu.. cakap ada pembaikkan…banyak kali pih kasih baik…sama gakk..
Ni ada satu situasi, masa tu bekalan air takder 2 minggu lebih dah..(pernah takder air 2 bulan).. bapa saya call jabatan air…baru ja orang tu angkat panggilan, start ja dengar suara bapa saya terus dia letak..punya bapak saya marah.

(kejap saya save dulu nanti tiba-tiba black-out,pagi-pagi macam ni memang selalu black-out 3 saat, terus ada balik karan)…

Bapa saya call…pastu baru ada orang jawab tapi orang lain dah sambut… bapa saya Tanya lebih kurang macam ni… “saya dari kg…bla..bla..bla…masalah air tempat kami 2 minggu lebih dah takder air.. sedangkan kg kat …bla..bla..sebelah sana tu ada air…
Nak tau apa orang tu jawab…. “ada pembaikkan dijalankan….”
Bapa saya jawab “ kamu bertahun-tahun-tahun pembaikkan ja tapi tetap sama malah makin teruk lagi..saya heran gak sebab kg sebelah sana tu ada air (1km ja jarak).. kami nak gak cheak sendiri paip saluran sebab sama saluran paip tu…tapi takut gaduh kat sana nanti orang kg sana cakap pandai-pandai je nak cheak (bukan kuasa penduduk nak cheak kan??)…kalau nanti takder air lagi saya call balik”…

Ntah apa orang tu jawab….

Nak tau …
Sejam lebih kemudian….. dengan ajaibnya air pun keluar dari paip ……

Tapi malang sekali… airnya seperti chipsmore.. kejap ada .. kejap takder…
Dan seperti biasa .sekarang ni pun takder air…

Aloooo.. kami di kampung kalau takder kemudahan canggih-canggih yg baru nak dicanang-canangkan tu pun takperrr lerrrr...
Asalkan kemudahan paling asas ni diperbaiki.. (sebab kami bayar bill ari dan karan tiap-tiap bulan..).. kamu nak perbaiki sampai sebulan dua pun bleh, asalkan service ok!!

Belum abis g ni pasal masalah perkhidmatan karan ni….tapi aku penat…lain kalilah aku lepas geram “No water also no karan ka!! Part 2” ..
Sekarang aku nak angkat air dari tangki nunnnn di sanaaaaaa… nak mandi..

Wassalammmmm…..

21 April, 2008

GOOD MORNING MIE ^_^...

mie mari main rakion ^_^...
miss u so much...

LIRIK/LYRIC makhluk tuhan paling seksi /mulan jameela

otakmu sexy itu terbukti
dari caramu memikirkan aku
matamu sexy itu terbukti
dari caramu menatap aku

haruskah seperti ada
di dalam penjara cintamu

bibirmu sexy itu terbukti
dari caramu cium pipiku
bibirmu sexy itu terbukti
dari caramu sebut namaku

haruskah seperti ada
di dalam penjara cintamu

Reff:
kamulah makhluk Tuhan
yang tercipta yang paling sexy
cuma kamu yang bisa
membuatku terus menjerit

hatimu sexy itu terbukti
dari caramu memeluk hatiku
jantungmu sexy itu terbukti
dari caramu cemburu padaku

kamulah makhluk Tuhan paling sexy
yang paling sexy... sexy sekali

Reff

20 April, 2008

thanks Nuffnang,innit make my Uniques naik..

kelmarin saya post masalah saya yang tak berapa faham mengenai nuffnang ads..
pastu skrg baru saya faham,,
then..tak sangka plak visitor dan uniques saya meningkat mendadak
..so, kepada blogger di luar sana kalau da problem jangan putus asa.. maybe ada hikmah disebaliknya... postkan ja masalah anda di innit nuffnang..
sure ramai yang sudi membantu..
thanks nuffnang...

STACY (makhluk tuhan paling seksi ) 5th konsert

video

she can dance and sing...
best perfomance dia..lagu asal mulan jameela from indonesia
penat lagu ni sambil menari.. persembahan terbaik malam tadi..
kalau mengikut rank top 3 saya malam tu,

1.stacy
2.Riz
3.Nadia

Lagi satu... sepatutnya pihak af bagi taklimat sikit ngan pihak juri jemputan..
adeiii.. lawaknya time juri jemputan bagi komen kat Alif.. siap kena banding-banding lagi ngan live band kat indonesia dan malaysia.Tapi tak apalah.. meriah gak semalam..kira best konsert setakat ni ler..

19 April, 2008

I CANT SEE MY NUFFNANG ADS..why???

cant see my nuffnang ads almost a week.. why aa??
is this normal?? when i visit other blog some of them have some of them not..
look at my ads in my blog..

15 April, 2008

URL YUSOF FAMILY YG BETUL...(pembetulan)

official yusof family blog copy and paste this -----> www.hyusof.com

harap maaf yer.. hari tu saya ada post mengenai laman rasmi yusof family.. ada kesilapan kecil url nya(post yg lama telah saya perbetulkan)... so ni url yg tepat.. www.hyusof.com
sorry...selamat membaca...

13 April, 2008

ADI PUTRA GENIUS MATEMATIK



Adi putra Abdul Ghani ketika berusia 6 tahun telah menjadi genius matametik yang luar biasa, berupaya menyelesaikan permasalaan matematik malah mampu mencipta formulanya sendiri.
Dikala rakan-rakan sebayanya sibuk menulis angka 1 2 3 dan mewarnakannya tapi Adi sudah mampu menyelesaikan soalan matematik yang susah dengan mudah.Kita mengimbas kembali kembali kebolehan yang sama yang ada pada Sufiah Yusof..
Peristiwa ini kita jadikan iktibar agar tidak berulang kembali...
Keupayaan Adi Putra mula dikesan oleh bapanya sejak dia berusia 5 tahun lagi,
harapan kita agar kelebihan adik kita ni tidak disalah guna oleh pihak-pihak yang nak mengambil kesempatan.Walaupun adik Adi Putra ni genius tetapi dia tetap insan biasa...doa yang terbaik utk Adi..


ADI PUTRA BANTU POLIS

Adi Putra juga dikatakan mempunyai kelebihan deria keenam atau gerak hati,
pihak polis juga ada meminta bantuan Adik Adi Putra dalam kes Sharlinie..
Adi Putra menunjukkan satu lokasi di Ulu Yam Gombak yang didakwanya seramai 5 orang di mana tempat mereka menuntut sejenis ilmu tetapi bukan tempat Sharlinie dikurung..
Setelah meninjau tempat tersebut selama 2 jam, Adi mengarahkan semua orang turun.Namun dipertengahan perjalanan dia berhenti sambil menunjukkan satu kawasan,
apabila disuluh kelihatan perkataan "Media" dan satu lukisan di atas tanah yang tidak difahami.Adi mendakwa tulisan itu dibuat oleh penculik untuk menunjukkan rasa tidak puas hati kepada media yang melaporkan tentang kejadian penculikan Sharlinie.
Hujan yang mula turun menamatkan operasi pencarian hari itu.
Kita sama-sama berdoa agar adik Sharlini dan Adik Asmawi dapat kembali kepangkuan keluarganya.

Adi Putra kini berusia 9 tahun


Ibu Adi Putra yang tak kedekut ilmu ada juga memberi tips antara surah Al-Quran yang menjadi amalan ketika mengandung Adi Putra,3 surah Al-Quran tersebut ialah:

1.Surah Yusuf.
2.Surah Maryam.
3.Surah Lukman.

Ibu-ibu yang mengandung.. apa lagi amalkan lerrr... insyallah...

11 April, 2008

SUFIAH YUSOF


Sufiah dulu bersama adik-beradiknya...

sufiah yang dulu Tinggal kenangan....
hidup ini hanya sementara, kenapa sufiah memilih untuk kesenangan dan kepuasan yang sementara ini sedangkan dia tau hidup ini hanya pinjaman..



siapa tau wajah kanak-kanak yang comel ini akhirnya memilih jalan yang singkat untuk mencari kesenangan...
kita berdoa agar sufiah balik ke pangkal jalan...
dia marah-marah ngan ibubapa dia tapi mesti ingat siapa yang melahirkannya..
takder ibubapa takderlah ko sufiah oi...
kesenangan yang ko rasa skrg kejap ja Allah nak tarik...

Gambar kredit to www.hyusof.com
(blog halimahton family)

10 April, 2008

SUFIAH YUSOF


Sufiah bersama keluarga semasa kanak-kanak (duduk nombor dua dari sebelah kiri)


sufiah menjadi shilpa lee (setelah hidup bebas)
hmmm...kalau mcm nilah gaya.. lebih bagus sufiah hidup dgn keluarga sampai tua..


Halimahton ibu kepada sufiah pelajar pintar yang penuh dengan skandal telah melancarkan sebuah blog baru-baru ini.Ni url blog tersebut www.hyusof.com
bagi melihat sendiri blog tersebut.
Kali ni kita dengar dari sebelah pihak lagi sebab selama ni kita hanya dengar dari cerita sufiah jer..
sufiah telah menukar identitinya kepada shilpa lee..(macam nama pelakon bollywood tu pulak)tidak segan silu membuat pengakuan berani yang dia sanggup menjual maruah dirinya demi wang,...ni lah.. bijak pandai macam mana pun kalau tak tetap iman rosak jadinya..
jadikan ia pengajaran jangan plak jadikan role model!!

Dalam blog tu Halimahton menjelaskan salah faham yang telah kita dengar dari sumber-sumber media selama ni...
dalam blog tu da gak gambar-gambar sufiah serta adik-beradik dia...
tengo la sendiri yer...

07 April, 2008

DIAM KETIKA AZAN...

Kematian itu pasti menjelma. Hanya
masa dan waktunya yang tidak kita ketahui. Cuba kita amati. Mengapa
kebanyakan orang yg nazak, hampir ajal
tidak dapat berkata apa-apa.. lidahnya kelu, keras dan hanya mimik mukanya yang menahan kesakitan sakaratul maut

Diriwayatkan sebuah hadis yg bermaksud:
"Hendaklah kamu mendiamkan diri ketika azan, jika tidak Allah akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya" . Ini jelas menunjukkan, kita disarankan
agar mendiamkan diri, jangan berkata apa-apa pun semasa azan berkumandang . Sebagai orang beragama Islam kita wajib
menghormati azan Banyak fadhilatnya.
Jika lagu kebangsaan kita diajar agar berdiri tegak dan diamkan diri.

Mengapa ketika azan kita tidak boleh mendiamkan diri?
Lantas sesiapa yang berkata-kata ketika azan, Allah akan kelukan lidahnya ketika nazak. Kita takut dengan kelunya lidah kita semasa ajal hampir tiba maka kita tidak dapat mengucap kalimah Lailahaillallah.. yang mana sesiapa yang dapat mengucapkan kalimah ini ketika nyawanya akan dicabut Allah dgn izinNya menjanjikan syurga untuk mereka. Dari itu marilah kita sama-sama menghormati azan dan mohon kepada Allah supaya lidah ini tidak kelu semasa nyawa kita sedang dicabut. Ya Allah! Anugerahkanlah kematian kami dengan kematian yang baik lagi mulia, lancarkan lidah kami mengucap kalimah Lailahaillallah.. semasa sakaratulmaut menghampiri kami. Amin.. amin.. amin Yarobbal alamin..

p/s: Kita boleh mengirimkan ribuan jokes dan surat berantai melalui
e-mail tetapi bila mengirimkan yang
berkaitan dengan ibadah seringkali berfikir 2 atau 3 kali....

06 April, 2008

Hollywood ICON...

Beside talent(acting.. singing..etc...)..what make them regonize until now?
just imagen... girl wearing tie, skater pants, spike accessories,stright hair and smokey eyes..
..its Avril lavinge!!!

they are fashion icon and the have what we call "X-FACTOR"
and this is some of my research...


ICON / FASHION FROZE IN TIME...

MARILYN MONROE
1. make-up and that sexy red lipstick..
2.and of course "THAT POSE"


ELVIS PRESLEY
Born january 8, 1935 and died on August 16, 1977
1.HIS "good looks"
2.hair style...
3.his famous costumes!!


MICHAEL JACKSON
1.his nose...face...etc...
2.his dance style..
3.costumes...


NIRVANA
1.That whatever hair..
2.That "koyak-rabak" jeans...
3.And that "Good morning face"....


SPICE GIRLS...
1.Each of them have their own style..Scary..baby..posh..etc.....


BRITNEY
Start with "baby one more time"..
Who ever forget that naughty school girl coustumes.. :P


AVRIL
1.Her tie, skate pants, spike accessories..etc..
2.Her make-up style..that smokey eyes...
3.Her stright hair..












whos next???















Whatever fashion style...but make sure...














DONT HURT YOU SELF.....

FASHION VICTIM!!!!

04 April, 2008

BAD DAY AT SCHOOL

firstday at new school
try to impress the girls at classroom
but ends up like this...





.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

















BOY: HELLOOO GIRLSSS,ummmm.. IM OK!!!...

SENYUM-SENYUM SMS

SMS 1 :

TAMPA KAU SISI
TIADA MAKNA HIDUPKU…










SETIAP DARAHKU
PASTI ADAMU











SETIAP NAFASKU
DIIKUTI OLEH MU













KAULAH YANG SATU-SATUNYA





.
.
.
.
.
.
.




















OKSIGEN




SMS 2 :

Kau ingat saya sayang kau ker??
Langsung tak..tau!!





Saya guka kau selama ni
Untuk kepentingan saya je…




Sorrylah kalau kau terasa…
Tapi.. sudah tiba masanya saya tinggalkan kau..










Kasian kau…


.
.
.
.
.









“KASUT BURUK”

01 April, 2008

CAT SMILIES...

LAWAK NTAHH....

lawak kucing..

Saya ada membeli 2 ekor kucing yang hampir sama..
Satu nama ‘mukka’ satu lagi nama ‘pung-gong’
Muka saya bagi awak, lepas satu tahun ‘mukka’ mati
Sebab exsiden…
Everytime saya tengok ‘pung-gong’ mesti teringat kat
‘mukka’ awak..saya rasa kalau
takder exsiden tu… ‘mukka’ awak
Dah lebih kurang macam pung-gong saya kan…
Hahahahak.