THEY WILL READ YOU BLOG.JOIN HERE!!

19 Mei, 2008

Pesta kaamatan

pesta kaamatan di tambunan berlangsung pada 15, 16 dan 17 mei yang lalu.. saya sempat ke sana pada 17hb.banyak acara yang dianjurkan seperti pertandingan sepak takraw, bola tampar, sugandoi, dan salah satu acara wajib di mana-mana pesta kaamatan iaitu 'unduk ngadau'.
Di sini saya hanya sempat mengambil gambar kraftangan dan perhiasan.
tapi ni hanya 5% ja gambar jualan kraftangan yang sempat saya ambil di pesta ini disebabkan kesuntukan masa...waaa beautiful kannn...wind chimes..made from bamboo.


pelbagai jenis gelang tangan yang dijual dengan harga yang berpatutan..


close up.. so shineeee ... *_*..


necklace.. made from gems, shells, wood etc....so rambang mata niii..
you must buy it girlsss!!!..

keychain..ahh so cute kannn...
look at the size of my hand and this keychain..
sekali genggam ja ni ^_^..


err... nak letak apa aa dalam ni...


Pelbagai jenis bakul dijual dengan harga yang berpatutan..buatannya halus dan berkualiti..i think it made from nipah or sometinglah.. lupa nak tanya sebab masa tu kami tersangat sangat-sangat bz.. so sempat gambar ja..hehe


so cutekannn...rasanya tinggi lebih kurang 6 hingga 10cm...


bekas bakul yang dianyam bersama manik..pelbagai kegunaan bleh simpan kat bilik tempat simpan barang-barang perhiasan..kat ruang tamu pun bleh..


pasu anyaman tempat letak bunga hiasan di ruang tamu.. time ambil gambar ni.. aunty yang jual ni so sporting suruh ambil gambar...diaorang tu dari persatuan kraftangan sabah yang berpusat di keningau kalau tak silaplah..oh ya.. keningau,Sabah merupakan pusat kraftangan pendalaman yg terbesar di sini..


lets play sepak takraw..hehe


jangan lupa berkunjung ke Sabah ^_^ ...

sumazau dance.. our tradisional dance..